Как правилно да нанасяме крема за лице

крем за лице

Почти всички ние използваме кремове за лице за предпазване на кожата от слънцето и от въздействието на околната среда. Освен това, кремовете за лице подхранват и овлажняват кожата, подобряват текстурата й, предпазват от дехидратиране и поддържат кожата гладка и еластична. Но за да стане това, кремът трябва да бъде нанесен правилно.

Може да ви звучи странно, че има правилен начин за нанасянето на крем за лице, но това е самата истина. Ето какво трябва да направите.

Първо измийте лицето си

Независимо от това по кое време на деня сте решили да се намажете с крем, първо измийте лицето си (и ръцете си!). По този начин ще отстраните следите от пот, мръсотия, грим и т.н. Това ще позволи на крема да проникне през порите ви и да извърши своята магия. За измиване използвайте нежно почистващо средство и хладка вода.

Нанасяйте крема върху влажна кожа

Винаги нанасяйте крема за лице върху влажна кожа. Ако изчакате кожата на лицето ви да изсъхне напълно, ефектът няма да е същият. Кремовете по-добре „заключват“ влагата, когато са нанесени върху влажна кожа. Когато приключите, попийте лицето си с кърпа или салфетка.

Използвайте малко количество

Най-добрият начин да се мажете с крем за лице е като използвате малко количество. Нанасянето на по-голямо количество не винаги води до по-добър резултат. Лицето ви трябва да е в състояние да попие всичкия крем, в противен случай кожата ви ще стане неприятно лепкава.

Разнесете го равномерно

Нанесете крема на малки петънца по цялото си лице. След това разнесете всяко от тях наоколо с кръгови движения, нежно масажирайки кожата, докато кремът попие. По този начин ще успеете да разнесете крема равномерно по цялото си лице.

Ако кремът е с твърда консистенция, задръжте го за кратко върху пръстите си, докато се затопли и разтопи от телесната температура, след което продължете с нанасянето върху лицето.